Kakbokspyssel

Bakning, pyssel och livliga äventyr. Det som lyckas, men allt som oftast det som misslyckas.

Emmatårtan - choklad tills du exploderar

Publicerad 2014-09-25 22:22:00 i Glutenfritt, Laktosfritt, Mjuka kakor,

Jag tänker börja med den bästa tårtan jag vet. Glutenfri och superenkel att göra med ytterst få kolhydrater. Byt socker mot stevia/honung så har du en LCHF-tårta. Byt ut vetemjölet mot fler nötter/mandelmjöl/kokosmjöl så är det en glutenfri göttig tårta. Byt smör och choklad och grädde mot laktosfria motsvarigheter så har du en helt laktosfri variant. 

Ingredienser:

200 g mörk choklad
150 gram smör
4 ägg
2 dl strösocker
1 ½ dl hackade valfria nötter
1 dl vetemjöl (kan bytas ut mot mandelmjöl/hackade nötter)
2 tsk bakpulver (skit i det om du byter ut mjölet)

Garnering:

200 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
mörk choklad/strössel
Jordgubbar/färska bär

Sätt på ugnen på 175 grader och smöra en form, ca 24 cm i diameter. Smält smör+choklad i kastrull. Dela äggen i gulor och vitor. Tillsätt äggulorna en i taget i kastrullen, sen sockret och rör ordentligt. Vänd ner nötterna och bakpulvret i chokladen. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i smeten. Grädda i 30-35 minuter, stäng sen av värmen och låt kvar i ugnen med öppen ugnslucka i 10 minuter.
Garnering: Smält chokladen i bitar, tillsätt grädde och rör ihop till slät kräm. Låt svalna i kyl tills den stelnar. Bred ut jämt över tårtan. (Garnera med hyvlad choklad eller strössel och valfria bär.)

 Gjorde tårtan senast på förlovningen 2012, då ogarnerad och relativt kolhydratfri. Mums.

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela