Kakbokspyssel

Bakning, pyssel och livliga äventyr. Det som lyckas, men allt som oftast det som misslyckas.

Maränger - guds gåva till människan

Publicerad 2014-09-26 08:41:00 i Godis,

Nu kan vi gå in på marängerna. Satan så gott. Jag lyckades faktiskt med en hög av dem, söta toppiga saker. Eller åtminstone de flesta av dem. 

Receptet jag följde: 
3 äggvitor
1½ dl strösocker
1½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker 
(eventuell smaksättning/färg)

Vispa äggvitorna styva och vita. Blanda ihop sockret och häll i lite i taget under omrörning. Sätt skålen över vattenbad och vispa tills alla sockerkristaller smält. Ta av skålen och fortsätt vispa tills skålen är sval. Vänd i eventuell smak och färg. Spritsa/klicka ut på en plåt och ställ in i ugnen i 100 grader i 1-1 ½ timme, marängerna ska släppa lätt från bakplåtspappret. 
NAM!
 
Jag lärde mig också vad en INTE ska göra: 
- Ha inte i kakao som smaksättning, om du inte vill ha platta maränger som ser mer ut som någon slags makron än en maräng. Fettet pajar tydligen marängen. 
- Vispa INTE i karamellfärgen, det blir gummimaränger som inte stelnar. Någonsin. 
- Tänk inte att du ska snabba på processen genom att höja temperaturen i ugnen bara några minuter för att få dem lite krispiga snabbare. Det blir bränt på typ 2 sekunder, och smakar kattskit.
 
Annars, kör på. Hacka gärna i lite Ahlgrens bilar i smeten, blir mumsigt som bara fan! 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela