Russinkakor - det bästa
Mina favoritkakor hackas ihop snabbt på bakbordet och är så goda att hälften av degen oftast är slut innan en ens har börjat baka:

Det där är allt som behövs, för att specifiera behövs:
2,5 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1 tsk hjorthornssalt
125 gram smör
1 dl hackade russin
Ni ser, inget krångel. Alla de torra ingredienserna blandas ihop på bakbordet, som på bilden. Smöret ska sen hackas in, och sen blandar man i russinen. Blanda sen till en smidig deg. Rulla degen till små bollar, gaffla på en plåt med plåtpapper på, och grädda i 175 grader i 8-10 minuter. Snabbt och enkelt.
Tydligen fanns ingen bild på de färdiga kakorna, de tog slut innan jag hann fram med kameran. Hah, så gott är det. Och russin och havregryn är ju faktiskt nästan nyttigt. Som en slags "hälsobar".